Культура

05 Грудня, 2021 р., 16:07
5 грудня – День Волонтера. У всьому світі відзначають міжнародний День волонтера.
05 Грудня, 2021 р., 15:59
До Міжнародного дня волонтера в бібліотеці села Плахтіївка проведені наступні заходи:        
29 Листопада, 2021 р., 17:05
     Пам'яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, заподіяного сталінським режимом, присвятили заходи у Плахтіївському будинку культури. Книжкова виставка у бібліотеці «Вічно жива пам'ять» ознайомила з літературою про Голодомор, зі спогадами і свідченнями очевидців тих незабутніх страшних днів. Бібліотекар С.Ю. Таратунська зробила історичний екскурс у ті часи, розповіла про справжні причини цієї страшної трагедії. Під час музично-поетичної години «Простіть,неоплакані душі!» читались віршовані рядки поетеси з Вінниччини Н.  Погребняк: Історія бідою, горем вчить, Щоб не забулось незабутнє, Бо там, де пам'ять не мовчить, Там щастям повниться майбутнє.У виконанні І.Т. Саламахи прозвучали пісні «Свіча» та «Ти живеш». Тільки пам'ятаючи минуле, ми можемо творити сьогодення і мріяти про майбутнє.
29 Листопада, 2021 р., 10:21
Година - реквієм "Правда про голодну смерть".
27 Листопада, 2021 р., 15:24
…То був страшний навмисний злочин,
21 Листопада, 2021 р., 16:48
21 листопада вся країна відзначає День Гідності та Свободи. Свято встановлено на честь двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії - Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.
21 Листопада, 2021 р., 16:36
     До Дня Гідності та Свободи працівники Плахтіївського Будинку культури та бібліотеки підготували та провели низку патріотично-виховних заходів:  Перегляд відеоролика "Так починався Майдан" відновив хронологічні події 2013-2014рр., коли почались масові акції українського громадянського суспільства на захист курсу євроінтеграції країни. Тематична виставка "Ми є! Народ піднявся із колін"познайомила присутніх з подіями історії України після здобуття незалежності.                      Патріотично-інформаційна година "В блакить небес, у зоряні світи злетіли тихо душі-соколята" розкрила мету і прагнення тих, хто ціною життя  захистив демократичну та незалежну Україну.                                                  Насамкінець прозвучали поетичні рядки учасників подій на Майдані: Мар'яни Савки, Андрія Любки та ін.  Бібліотекар продемонструвала книгу з автографом  головного редактора газети "Українське слово" Ольги Дубовик, яка подарувала книгу бібліотеці. Після славнозвісних подій книга разом з іншими була  надіслана до Плахтіївської сільської бібліотеки.                                                                                                                                          День Гідності та Свободи нагадує нам про ціну, яку заплатили українці за нашу свободу та незалежність.
16 Листопада, 2021 р., 11:17
Міжнародний день толерантності — свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. З нагоди цієї події, в Ярославській сільській бібліотеці створено тематичну виставку "Це природно бути толерантним".
11 Листопада, 2021 р., 15:47
 До Дня української писемності та мови працівники бібліотеки та клубу Плахтіївського Будинку культури провели свято «Мова - державна перлина, нею завжди дорожіть». Присутні на заході ознайомилися з літературою книжкової виставки «Плекатимеш мову - цвістимуть слова».                                  Поетична година «О слово рідне!» запросила читачів у поетичний світ митців слова, які писали про рідну мову. Звучали рядки О.Олеся,В. Симоненка, Д.Білоуса, Ю.Рибчинського та ін.                           Учасники художньої самодіяльності сестри Іванна та Вероніка Кошельники заспівали пісні,присвячені даній тематиці.         Вікторина «Кожне слово - це перлина» дало змогу переможцям стати учасниками гри «Поле чудес». Фіналістка гри Іванна Кошельник отримала в подарунок «Енциклопедію чомучки». Святковий захід пройшов весело, емоційно і динамічно.
11 Листопада, 2021 р., 09:45
День української писемності та мови – не просто державне свято. Це свято нашої мови, день, який точно неможливо пропустити! У цей день також вшановують пам'ять преподобного Нестора-літописця. У Ярославській сільській бібліотеці для дітей відбулася тематична зустріч "Мова - України душа голосна". На заході учні мали можливість ще раз доторкнутися до краси рідної мови, вдосконалити свої знання та навички з українського мовлення, а також відчути свою приналежність до людей, які поважають рідну землю, її мову. Свято мови сприяло формуванню розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь