Опубліковано результати дослідження від компанії Gradus Research у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Дата: 27.03.2024 13:49
Кількість переглядів: 17

Фото без опису

 

У питаннях ментального здоров’я респонденти найбільше довіряють психологу і психотерапевту (24%), сімейному лікарю (16%), психіатру (15%).

Про це свідчать результати третьої хвилі дослідження, проведеного соціологічною компанією Gradus Research у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я – ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Довіра до сімейного лікаря у цьому контексті зросла з 12% до 16%. З усіх опитаних вікових категорій родинному фахівцю найбільше довіряють люди старшого віку.

Опитані українці оцінюють свій стан як середній – цей показник стабільний і тримається на рівні 50-51% упродовж останніх півтора року.

Водночас зростає частка респондентів, які визначають стан власного ментального здоров’я як незадовільний (з 9% у 2022 році до 13% у 2024 році).

40% опитаних українців поділилися, що за останні півроку відчували необхідність у психологічній допомозі. Серед жінок цей показник значно вищий, ніж серед чоловіків (47% порівняно з 32%).

Третя хвиля дослідження мала на меті оцінити динаміку стану ментального здоровʼя українців та ставлення до психологічної допомоги у порівнянні з показниками 2023 та 2022 року.

Дослідження є соціально важливим та цікавим для загальної аудиторії.

Детально ознайомитися із опитуванням «Ментальне здоров’я та ставлення українців до психологічної допомоги під час війни» можна за посиланням  або на сайті КЦПЗ.

Відповідний допис Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ можна переглянути тут.

Третя хвиля дослідження проводилася у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я – ініціативи першої леді Олени Зеленської, за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт.



     

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь