ВІДЗНАЧЕННЯ 210-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА В ПЛАХТІЇВСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 11.03.2024 10:00
Кількість переглядів: 22

 Фото без опису

 

ВІДЗНАЧЕННЯ 210-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА В ПЛАХТІЇВСЬКІЙ ГРОМАДІ

 

В селі Плахтіївка біля пам’ятника Т.Шевченка 9 березня 2024 року проведені урочисті заходи присвячені 210-ій річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Його життя – це одвічна боротьба за волю українців, а його творчість – невичерпна скарбниця мудрості, правдивої совісті української нації, патріотизму та волелюбності.

Звхід розпочався із виступу сільського голови Івана ЛИХА, який наголосив, що Тарас Шевченко - символ боротьби за свободу, справедливість, любов до рідної землі.Він побажав, щоб   кожен українець знайшов силу і рішучість діяти на благо своєї країни, пам'ятаючи пророчі слова Шевченка. Ведучі Світлана Таратунська та Дар’я Приймаченко розповіли  про значення творчості Тараса Шевченка для сучасних поколінь.

Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне.

Шевченко писав про живе, про болюче, про неминуче. Кобзар знав майбутнє. Сьогодні, коли наш народ героїчно дає чергову відсіч російському окупанту, виборює свободу та незалежність ціною крові наших захисників та захисниць, вірші поета, його заклики, пророцтва та заповіт є актуальні, як ніколи.

Як весна оновлює природу, так само поезія великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, своюУкраїну.

Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава українського народу. Свої поетичні твори Шевченко називав по-народному «думами», присвячуючи їх злиденному життю кріпаків та рідному краю.

Великий Кобзар воскресив Україну, об’єднав українську націю і дав їй силу на всі прийдешні віки.

З натхненням та любов'ю Тарас Григорович  оспівує красу рідного краю. Чарівна українська природа!

Заповіт Шевченка любити батьківщину «во врем’я люте в остатню тяжкую минуту» є невичерпним джерелом натхнення в героїчній боротьбі наших воїнів проти російської агресії, є дороговказом у ці важкі дні і спонукає до рішучих дій проти ворога.

У свідомості кожного громадянина нашої держави Т.Г. Шевченко займає місце національного героя. Завдяки своєму життю та творчості великий митець надихав патріотів України до боротьби за правду  та майбутнє нашої країни.

Під час заходу була виконана легендарна пісня на слова Тараса Шевченка «Думи мої думи», звучали поетичні твори Кобзаря : «Мені однаково», «Садок вишневий коло хати», «Світає, край неба палає», «Зоре моя вечірняя» та «Заповіт».

У виконанні народного хореографічного ансамблю «Амазонки» представлені патріотичні танці «Моя Україна » та «Сила».

Хвилиною мовчання була вшанована пам'ять захисників  України.

З либокою шаною і великою любов’ю керівництвом громади, працівниками установ, організацій громади, громадськістю та учнівською молоддю були покладені квіти до пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка.

Хай у ці важкі часи в серці кожного з нас горить шевченківський вогонь любові до рідної України, а полум’яне слово поєта додає нам віри і надії, що все буде Україна!

            Фото без опису    Фото без опису    Фото без опису

           Фото без опису    Фото без опису    Фото без опису

           Фото без опису    Фото без опису    Фото без опису

                                           Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь