НОВИЙ ПОРЯДОК ОДЕРЖАННЯ ПОСВІДЧЕННЯ ПРО ПРАВО РОБОТИ З ПЕСТИЦИДАМИ

Дата: 29.06.2023 16:39
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

 

28 червня набрала чинності постанова Кабміну №458 «Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами».

💬Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА роз’яснює, що “документ визначає умови одержання посвідчення про право роботи з пестицидами особами, діяльність яких пов’язана з організацією робіт зі зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами.

Дія цього Порядку не поширюється на фізичних осіб, які застосовують пестициди для власних потреб, не пов’язаних з провадженням господарської діяльності, за умови, що такі пестициди дозволені для роздрібного продажу населенню у дрібнофасованому вигляді.

Постановою передбачено осучаснення процедури одержання посвідчення на право роботи з пестицидами. Вона включатиме зокрема організацію та проведення навчання і

тестування та видачу посвідчення.

Також збільшено термін дії посвідчення з року до двох років і запроваджено можливість проведення навчання у дистанцій формі.

📑Посвідчення для роботи з пестицидами видають територіальні органи Держпродспоживслужби на безоплатній основі. Їх можуть отримати особи не молодші 18 років, які мають чинне свідоцтво про проходження навчання.

Звертаю увагу, що допуски (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами й агрохімікатами, видані до набрання чинності цією постановою, є чинними протягом строку, на який вони видані”- говорить Алла СТОЯНОВА.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь