Пошук

Алгоритм дій служби у справах дітей щодо влаштування дитини до закладу соціального захисту дітей

Дата: 22.02.2023 16:10
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

Алгоритм дій служби у справах дітей (ССД) щодо влаштування дитини до закладу соціального захисту дітей:
1 ССД ОВА забезпечують постійне оновлення інформації щодо наявності вільних місць в ПС, ДБСТ, закладах, відповідно до онлайн форми.
2 ССД за місцем виявлення дитини:
📌Вживає вичерпних заходів для оперативного (протягом однієї доби) влаштування дитини в сім'ю патронатного вихователя, сім'ю знайомих родичів, або до закладу соціального захисту дітей
📌У разі неможливості влаштувати виявлену дитину до патронатної сім'ї, сім'ї знайомих, родичів, закладу соціального захисту дітей в регіоні виявлення дитини, - перевіряє інформацію про наявність вільних місць у закладах або сімейних формах виховання інших регіонів. Для таких випадків має буди визначено місце (заклад, лікарня тощо), куди буде тимчасово поміщена дитина до вирішення питання про її влаштування в заклад іншого регіону. Термін перебування в такому закладі має бути мінімальним (не більше трьох діб)
📌Дитина також може бути влаштована до закладу, який евакуйовано в межах України чи за кордон. У такому випадку дитина зараховується до закладу і видається наказ про її евакуацію.
📌Повідомляє ССД ОВА можливими засобами зв'язку про необхідність влаштування дитини в іншому регіоні
📌Разом із ССД ОВА узгоджує:
- питання влаштування дитини в іншому регіоні, відповідно до наявності вільних місць
- супроводжуючих осіб, їхні контакти, контакти у тому числі приймаючої сторони, які будуть здійснювати переміщення дитини
- маршрут переміщення дитини
- місце, дату і час зустрічі та передачі дитини
- готує документи для влаштування дитини (довідку про стан здоров'я, документи, що підтверджують особу, статус, інформацію про батьків, інших законних представників, родичів та їх контактні дані тощо, у разі наявності)
- готує акт прийому передачі дитини (використовується форма Акту, Порядку, затвердженого постановою КМУ № 866)
📌Якщо відома інформація про батьків, інших законних представників, родичів дитини їм надається інформація про місце перебування дитини та роз'яснюється вимоги законодавства про порядок спілкування з дитиною, можливість її забрати до себе в сім'ю.
📌Керівник закладу, до якого влаштовано дитину вживає заходів щодо постановки дитини на облік внутрішньо переміщених осіб.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь