ЄВРОКОМІСІЯ ПЛАНУЄ ЦИФРОВІЗАЦІЮ ЕНЕРГЕТИЧНОГО СЕКТОРУ

Дата: 25.10.2022 14:29
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Новини 

 

Європейська комісія представила план дій, у якому зазначено, як нові технології можуть допомогти покращити ефективне використання енергетичних ресурсів, полегшити інтеграцію відновлюваних джерел енергії в мережу та заощадити витрати для споживачів та енергетичних компаній.

«Європейська зелена угода та підготовка Європи до цифрової епохи є двома головними пріоритетами цієї Комісії та розвиваються разом. Ціль – зробити нашу енергетичну систему більш ефективною та готовою до збільшення частки відновлюваних джерел енергії. Для цього нам потрібні інноваційні цифрові рішення та мережа, яка є набагато розумнішою та інтерактивнішою, ніж сьогодні. Сьогоднішній План дій допоможе розкрити потенціал цифровізації енергетичного сектору та важливу економію енергії, приносячи користь усім споживачам», – заявила Європейський комісар з питань енергетики Kadri Simson.

У найближчі місяці та роки Комісія має намір вжити різноманітних заходів для посилення цифрових енергетичних послуг, одночасно забезпечуючи енергоефективний сектор ІКТ, зокрема:

• допомога споживачам у збільшенні контролю над споживанням енергії та рахунками за допомогою нових цифрових інструментів і послуг;

• контроль за споживанням енергії в секторі ІКТ, у тому числі за допомогою екологічного маркування для центрів обробки даних, енергетичного маркування для комп’ютерів, заходів щодо підвищення прозорості споживання енергії телекомунікаційними послугами та маркування енергоефективності для блокчейнів;

• посилення кібербезпеки енергетичних мереж.

Деталі: https://saee.gov.ua/uk/news/4537

Валерій Безус Міністерство енергетики України European Commission


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь