До уваги мешканців Плахтіївської громади !

Дата: 20.09.2022 16:14
Кількість переглядів: 169

 

Фото без опису

Плахтіївська сільська рада повідомляє, що співробітниками Державної прикордонної служби України здійснюються системні заходи протидії порушенням законодавства України з прикордонних питань в умовах правового режиму воєнного стану.

Так з березня 2022 року відмічається зростання рівня протиправної діяльності в прикордонні Одеської області, що пов’язано зі спробами громадян України чоловічої статі призовного віку, залишити територію країни з порушенням правил перетину державного кордону України. Основна мета цієї категорії громадян – уникнення можливості захищати свій народ.

Окремої уваги заслуговує ситуація

, що склалась на транзитній ділянці автомобільної дороги М15 Одеса-Рені. Використовуючи «транзитний» режим функціонування ділянки дороги, намагаються незаконно потрапити в Республіку Молдова з подальшим зверненням про визнання їх біженцями або особами, які потребують додаткового захисту (таких станом на 30.08.2022 рік 650 осіб).

Звертаємо Вашу увагу на те, що відповідальність за порушення законодавства з прикордонних питань передбачена ст..204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та тягне за собою накладання штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти дів, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, а за організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон передбачена відповідальність ст.. 332 ККУ «Незаконне перетинання осіб через державний кордон України, організація незаконного перетинання осіб через державний кордон України. Керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод» - караються позбавленням волі від трьох до п’яти років з конфіскацією транспортних засобів або інших засобів вчинення злочину.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь