Пошук

ОДЕСУ ВІДВІДАЛИ МІНІСТРИ ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ, ІРЛАНДІЇ ТА ЛИТВИ

Дата: 15.09.2022 16:14
Кількість переглядів: 179

 

Сьогодні відбувся спільний візит до Одеси міністрів закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса та Ірландії Саймона Ковені за участі Міністра МЗС України Дмитра Кулеби.

3 8

Глава МЗС України, разом зі своїми ірландським та литовським колегами, спільно з Начальником Одеської обласної військової адміністрації Максимом Марченком, відвідали Одеський морський торговельний порт, де оглянули судно, яке ходить під прапором Панами і на яке нині завантажують 47 тисяч тонн зернових для відправки до Бангладешу.

1 9
2 8

«Для нас дуже важливо безпосередньо на місці, в Одесі, отримати оновлену інформацію про Чорноморську зернову ініціативу, яка дозволила відновити експорт пшениці, кукурудзи та соняшникової олії в останні тижні до країн Африки, Азії та Європи. Мій візит в Україну, відбувається напередодні засідання Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку наступного тижня, на якому Рада безпеки ООН має отримати від нас оновлену інформацію щодо продовольчої безпеки та Чорноморської зернової ініціативи» – зазначив на брифінгу в Одесі Міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені.

5 4

В свою чергу Начальник Одеської ОВА Максим Марченко, в рамках наради, ознайомив Габріелюса Ландсбергіса, Саймона Ковені та Дмитра Кулебу з жахливими наслідками ударів з використанням ракет нанесених російською армією безпосередньо по території Одеси та Одеської області. Також сторони обговорили подальшу допомогу Україні від литовського та ірландського урядів.

6
8 1
7 1

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь