Лише добровільно: У Міноборони спростували новий фейк щодо військового обліку жінок в Україні

Дата: 05.09.2022 14:51
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

 

 

Інформація щодо необхідності взяття з 1 жовтня 2022 року на військовий облік жінок, які мають певні спеціальності, не відповідає дійсності. Це фейк.

Про це написала заступник Міністра оборони України Ганна Маляр у своєму Facebook.

Ганна Маляр закликала не поширювати фейки про військовий облік жінок в Україні. Вона нагадала, що Міністерство оборони вже розробило і передало до Верховної Ради свої пропозиції щодо змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», в яких йдеться про добровільний характер постановки жінок на військовий облік.

«Зараз працюємо над законопроєктом разом з профільним комітетом ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Ми вже неодноразово заявляли, що постановка жінок на військовий облік встановлена законом. Тому Міноборони та Генштаб не можуть її змінити самостійно. Це повноваження парламенту. Якщо будуть прийняті зміни — Міноборони та Генштаб їх виконають», — написала вона.

Заступник Міністра оборони додала, що існуючий досвід розгортання частин і підрозділів Збройних сил до штатів воєнного часу демонструє, що в державі немає гострої потреби суттєво збільшити кількість жінок на військовому обліку. Армія потребує певних фахівців — з медицини, радіотехніки, харчових технологій.

«Тому, у разі прийняття змін до згаданого Закону, Генштаб розробить зміни до переліку військово-облікових спеціальностей для жінок і скоротить перелік до оптимальної потреби. Ще раз нагадую — йдеться про добровільну постановку на військовий облік. Нагадаю, що з 2014 року жодна жінка примусово на фронт не потрапила — тільки з її згоди», — резюмувала заступник Міністра оборони.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь