Пошук

ВАКЦИНИ JANSSEN І MODERNA ЗМІНИЛИ НАЗВИ

Дата: 25.08.2022 15:24
Кількість переглядів: 254

 

З 29 липня 2022 року у зв’язку зі змінами в реєстрації виробника вакцину Janssen було перейменовано в Jcovden, а вакцина Moderna змінила назву на Spikevax.

Якщо ваш COVID-сертифікат був згенерований до цієї зміни назв, він усе одно дійсний. Здійснювати повторну генерацію документа чи перевипускати його pdf-версію не потрібно. Усі раніше випущені сертифікати зберігають чинність.

Зокрема, навіть якщо на ампулі вакцини ви бачили одну з цих назв, а у COVID-сертифікаті – іншу, то відобразилась правильна змінена назва. 

Зміни носять виключно юридичний характер і не впливають на якість, склад вакцин чи їхню дієвість.

Також вакцинованим українцям варто знати, що, якщо вони щепились новою вакциною ComirnatyTM Tris/Sucrose, в COVID-сертифікаті все одно буде відображатись назва Comirnaty, оскільки це та ж вакцина, тільки в більш зручній формі транспортування та збереження. 

Важливо, що наразі в Україні доступні лише три вакцини проти COVID-19: Comirnaty від Pfizer, CoronVac та Jcovden від Johnson & Johnson. Зокрема, 100 тисяч останньої були завезені в Україну 4 серпня в межах міжнародної ініціативи COVAX. Вакцина вже розподілена та доставлена в 21 область та місто Київ. 

Нагадуємо, під час дії воєнного стану МОЗ разом із Мінцифрою та НСЗУ змінили терміни відображення COVID-сертифікатів у Дії, що дозволило використовувати цифровий документ у медичних цілях, а саме — підтвердити факт щеплення проти COVID-19. Це важливо для громадян, які отримали 1 або 2 дози щеплення проти COVID-19 і виїхали за кордон.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь