ОБЕРЕЖНО ! ОТРУЄННЯ ГРИБАМИ !
Щорічно споживання грибів призводить до тяжких отруєнь, які іноді закінчуються трагічно та призводять до смерті людини. Не за горами грибна пора тому Саратський відділ Головного Управління Держпродспоживслужби в Одеській області нагадує:
-
Не збирати невідомі гриби та гриби з ознаками цвілі, загнивання, а також перестиглі та червиві.
-
Не збирати гриби поблизу промислових підприємств, сміттєзвалищ…
-
Перед приготуванням страв обов’язково попередньо проварювати гриби та зливати відвар.
-
Не дозволяти вживання грибних страв дітям до 14 років.
-
Не куштувати сирі гриби на смак.
-
Не вживати підозрілі гриби.
-
Не вживати дикорослих грибів та консервовані придбаних на стихійних та продовольчих ринках у приватних осіб.
-
Придбані консервовані гриби у торгівельних мережах, обов’язково зверніть увагу на термін придатності та маркування.
-
У разі виникнення симптомів отруєння своєчасно звертатись по кваліфіковану медичну допомогу.
Саратський відділ
Головного управління
Держпродспоживслужби
в Одеській області