ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ ПРИЙНЯЛА У ДРУГОМУ ЧИТАННІ ПРОЄКТ ЗАКОНУ №5650 «ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ДЕЯКИХ ЗАКОНОДАВЧИХ АКТІВ УКРАЇНИ ЩОДО ЗБЕРЕЖЕННЯ ЛІСІВ»

Дата: 21.06.2022 14:22
Кількість переглядів: 192

Фото без опису

Його ухвалення допоможе збільшити площі та зберегти ліси України. Також у ньому закладене правове підґрунтя для збереження біорізноманіття та нелісових природних екосистем, які виникли внаслідок виведення з обігу й резервування орних земель.

Наразі Україна втрачає українські ліси та інші цінні території через військові дії. Щоб їх відновити потрібні десятиліття. З 24 лютого майже 3 млн га лісу в Україні пройдені війною. Наразі під окупацією та бойовими діями знаходиться понад 500 тис. га лісів, які ми можемо втратити.

Відновити ліси та збільшити їх площу нам допоможуть самосійні ліси та відновлення орних земель.

Руслан Стрілець: «Схвалення законопроєкту дозволить узаконити самосійні ліси на землях сільськогосподарського призначення. Цим ми можемо збільшити лісистість України на 500 тис. га та, при цьому, заощадити сотні мільйонів гривень державних коштів, адже створення та догляд гектара лісу коштує декілька десятків тисяч гривень».

????Законопроєкт допоможе у втіленні усіх амбітних планів із виконання програми Президента України «Зелена країна» та висадження 1 млрд дерев до 2025 року.

????Документ дозволить зберегти степові та лучні ділянки, пасовища і сіножаті. Він визначає заходи для їх збереження та накладає мораторій до 2025 року на розорювання пасовищ, сіножатей та перелогів.

????Важливо, що близько 300 тис. га деградованих, малопродуктивних земель, що не мають степового, лучного, лісового рослинного покриву, будуть відновлені.

??Подробиці на офіційному вебсайті Міндовкілля ????https://bit.ly/3xxUkD2

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь