МІНІСТР У СПРАВАХ ВЕТЕРАНІВ УКРАЇНИ, РАДИ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ ТА ОБРОНИ ЮЛІЯ ЛАПУТІНА ЗДІЙСНИЛА РОБОЧУ ПОЇЗДКА ДО ОДЕЩИНИ

Дата: 07.04.2022 09:57
Кількість переглядів: 192

Фото без опису

Новини 

МІНІСТР У СПРАВАХ ВЕТЕРАНІВ УКРАЇНИ, РАДИ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ ТА ОБРОНИ ЮЛІЯ ЛАПУТІНА ЗДІЙСНИЛА РОБОЧУ ПОЇЗДКА ДО ОДЕЩИНИ

   editor

Під час робочої поїздки до Одещини у рамках розробки Урядового плану з відновлення країни та кардинального осучаснення ветеранської політики міністр у справах ветеранів України, член Ради національної безпеки та оборони Юлія Лапутіна зустрілася з Начальником Одеської обласної військової адміністрації Максимом Марченком.

Начальник ОВА розповів про поточну ситуацію в Одесі та області, заходи зі зміцнення обороноздатності регіону, особливості комплектування Сил Територіальної оборони ЗСУ та заходи, спрямовані на забезпечення ключових потреб української армії та економіки.

Під час зустрічі обговорили також низку питань щодо державної ветеранської політики, зокрема, законодавчого закріплення надання статусу УБД добровольцям територіальної оборони із відповідними соціальними гарантіями.

Юлія Лапутіна зазначила, що Парламент уже ухвалив законодавчу ініціативу Мінветеранів щодо унормування питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни та членами сімей загиблих Захисників та Захисниць України. Наразі Міністерство працює над вивченням практичного досвіду у регіонах для внесення змін у законодавство, щоб забезпечити соціальними гарантіями тих Захисників та Захисниць з тероборони, які не мали змоги, або не встигли офіційно оформити документи.

«Від перших днів повномасштабної збройної агресії РФ проти України до лав територіальної оборони на захист нашої країни стали тисячі українців. За покликом серця, не заради статусів. Багато з них отримали поранення, загинули за Україну. Зараз ми збираємо весь практичний досвід на місцях, щоб напрацювати норми щодо оформлення у ТрО. Вони ляжуть в основу оновленого законодавства, яке забезпечить відповідний захист та гарантії всім Захисникам та Захисницями, які боронили і продовжують захищати Україну», – зазначила Юлія Лапутіна.

Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь