Пошук

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко взяв участь нараді з керівництвом морських торговельних портів

Дата: 05.04.2022 17:06
Кількість переглядів: 174

Новини 

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко взяв участь нараді з керівництвом морських торговельних портів

   editor

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко взяв участь нараді з керівництвом морських торговельних портів, яку в Одесі провела Віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Найбільші морські торговельні порти були змушені зупинити свою роботу через блокування заходу та виходу в акваторію Чорного моря. Саме тому віце-прем’єр обговорила важливі кроки, що необхідні для переорієнтації зовнішньоекономічної діяльності на діючі порти та сухопутні коридори, зокрема відзначила, що треба більш активніше використовувати можливості Дунайського судноплавства.

«Незважаючи на військовий стан, для розвитку внутрішньо водних шляхів та річкового судноплавства України настає зоряний час. Триває робота над отриманням Україною статусу кандидата у члени в Європейський Союз, що відкриє нам доступ до структурних фондів ЄС. Соціальна і фінансова стабільність, енергетична і логістична безпека будуть основними напрямками фінансування», – заявила Віце-прем’єр.

У цьому контексті нею було наголошено про необхідність розробки системних пропозицій щодо розвитку водних шляхів.

«Підтримці річкового судноплавства буде приділено особливу увагу у діалозі з Єврокомісією», – зазначила Ольга Стефанішина.

Віце-прем’єр-міністр подякувала керівництву торговельних портів за активну позицію та підтримку зусиль держави з подолання наслідків війни з Росією, навіть у тих напрямках, які не пов’язані безпосередньо з роботою портів.

«Сьогодні у цих складних обставинах надзвичайно важливою є наша єдність. В Одеській області я бачу це єднання та мобілізацію зусиль та дій влади, бізнесу і суспільства для вирішення проблем, які стоять перед областю та країною у цілому», – зазначила Ольга Стефанішина.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь