Пошук

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ! ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, СПОРТУ ТА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ІНФОРМУЄ

Дата: 30.03.2022 15:38
Кількість переглядів: 222

Новини 

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ! ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, СПОРТУ ТА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ІНФОРМУЄ

   editor

 ЩОДО НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ ОСОБАМ НА ТЕРИТОРІЇ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ

МОЗ врегулювало питання надання первинної медичної допомоги внутрішньо переміщеним особам під час воєнного стану-це стосується тих, хто переїхав чи вимушено змінив місце проживання.

Згідно з наказом МОЗ України від 20.03.2022 № 507 “Про внесення зміни до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 24 лютого 2022 року № 374”, громадянина України зі статусом внутрішньо переміщеної особи може бути прийнято в будь-якій лікарні, якщо вона може забезпечити відповідне лікування. Усі надавачі медичних послуг зобов’язані надавати медичні послуги всім, хто звертається за місцезнаходженням.

В Білгород-Дністровському  районі надавачі першої медичної допомоги забезпечують:

– ведення обліку переміщених осіб, які звертаються за отриманням первинної медичної допомоги;

– надання первинної медичної допомоги та медичної допомоги пацієнтам у невідкладному стані з числа переміщених осіб;

– проведення вакцинації відповідно до вимог календаря профілактичних щеплень та від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2 .

Надання медичної допомоги переселенцям у невідкладному стані, а також проведення ним та їхнім дітям вакцинації згідно з Календарем профілактичних щеплень не вимагатиме наявності у таких пацієнтів декларації з сімейним лікарем. Цей наказ діє на час воєнного стану на всій території України.

Як отримати доступ до безкоштовних медичних послуг?

Фізична особа, що офіційно проживала на території, де ведуться активні бойові дії, після отримання довідки про взяття на облік ВПО має право отримати необхідну медичну допомогу за новим місцем проживання (у державному або комунальному закладі охорони здоров’я).

Порядок надання медичних послуг такий: внутрішньо переміщена особа, яка проживає на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, має право звернутися до закладу охорони здоров’я на власний вибір із заявою з проханням поставити на облік за місцем фактичного проживання. Документом, що засвідчує місце проживання внутрішньо переміщеної особи, є довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (довідка переселенця). В Білгород-Дністровському районі громадами видаються довідки внутрішньо переміщених осіб.

Внутрішньо переміщена особа, яка потребує вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги, повинна звернутися до територіального закладу охорони здоров’я та отримати направлення до закладу охорони здоров’я відповідного профілю.

Білгород-Дністровська  районна військова адміністрація постійно тримає зв`язок з медичними закладами, які розташовані на території району, що надають медичну допомогу всім, хто цього потребує. Наразі всі медичні заклади Білгород-Дністровського  району працюють в штатному режимі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь