ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ!

Дата: 30.03.2022 15:37
Кількість переглядів: 179

Фото без опису

Структурні підрозділи 

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ!

   editor

УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ІНФОРМУЄ

Про дії Уряду Королівства Іспанії щодо  переміщених з України осіб

На адресу Міністерства соціальної політики надійшов лист з посольства України в Королівстві Іспанія з інформацією про дії Уряду Іспанії, вжиті для надання допомоги переміщеним з України особам.

Зокрема, повідомляється про реалізацію для громадян України заходів, які спрямовані на легальне їх проживання на території Королівства Іспанії, доступ до медичних та освітніх послуг, соціальних служб тощо.

            Що потрібно для того, щоб в’їхати на територію Іспанії:

            Якщо Ви є громадянином України і бажаєте в’їхати на територію Іспанії Вам не потрібна  віза, якщо у вас біометричний паспорт. Українцям, які мають біометричний паспорт не потрібна віза для в”їзду на територію Шенгенського простору.

            Якщо Ви є громадянином України і бажаєте в’їхати на територію Іспанії, але у Вас немає біометричного паспорту, ні проїзних документів Ви можете звернутися в консульський відділ однієї із країн, яка межує з Україною (наприклад Польщя, Румунія, Угорщина тощо) для того, щоб розглянути Вашу справу.

            Якщо у Вас немає ні паспорта, ні іншого проїзного документу Ви можете пред’явити свідоцтво про народження чи іншій документ, що посвідчує особу, а також при наявності будь-який документ, що підтверджує Ваше проживання в Україні до 26 лютого 2022 року.    

            У випадку неповнолітніх свідоцтво про народження неповнолітнього, документ, що підтверджує родинні зв’язки чи зв’язок з опікуном  (піклувальником) чи з особами, які супроводжують неповнолітнього і піклуються про нього.

            За повідомленням Комісії, в якому надаються інструкції для управління зовнішніми кордонами для того, щоб полегшити пересікання кордонів на кордонах Європейського Союзу і України.

            На території Шенгенського простору Ви перебуватимете легально 90 днів.

                        ІНФОРМАЦІЯ ПРО ТИМЧАСОВИЙ ЗАХИСТ

            Рада Європейського Союзу прийняло Рішення, згідно якого починає застосовуватись Директива 2001/55/ЄС Ради про захист переміщених осіб і яка автоматично дозволить переміщеним українцям проживати, працювати чи навчатися на території Європейського Союзу один рік з можливістю продовжувати цей термін до трьох років без необхідності просить притулок.

            Тимчасовий захист дає право на отримання дозволу на проживання з правом роботи, цей дозвіл буде дійсним поки буде діяти захист.

            Особи, яким буде надано тимчасовий захист мають право:

  •  Працювати по контракту, так як фізична особа – підприємець;
  • На отримання допомоги, передбаченої в системі прийому;
  • На медичне обслуговування;
  •  Діти до 18 років також матимуть право на освіту на тих самих умовах, що і громадяни  країни-члени Європейського Союзу, яка прийняла переміщених осіб.

 Тимчасового захисту можуть просить громадяни України, що знаходились в Іспанії до 24.02.2022 року і що внаслідок озброєного конфлікту, не можуть повернутися в Україну.

Громадяни третіх країн або особи без громадянства, які легально  проживали в Україні на підставі дійсного дозволу на проживання (постійного чи іншого студента), виданого відповідно до законодавства України і не можуть  повернутися до своєї країни чи регіону походження.

Громадяни України, які до 24.02.2022 року перебували в нерегулярній ситуації в Іспанії та не можуть повернутися в Україну внаслідок збройного конфлікту.

Члени сімей (крім третього випадку нерегулярної ситуації): дружина або фактичний партнер: неодружені неповнолітні діти або їх чоловік; інші близькі родич, які знаходяться на їх утриманні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь