Головна платформа збору доказів злочинів РФ в Україні – warcrimes.gov.ua

Дата: 25.03.2022 15:43
Кількість переглядів: 292

Фото без опису

Новини 

Головна платформа збору доказів злочинів РФ в Україні – warcrimes.gov.ua

   editor

Вумовах протистояння окупанту й надання допомоги потерпілим вкрай важливим для нашої країни є збір доказів варварської агресії Російської Федерації та її воєнних злочинів. Адже справедливе покарання ворога є таким же важливим, як і перемога. 

Тому інформація про злочини ворога має бути акумульована і задокументована правильно. Для цього в Офісі Генерального прокурора існує єдиний ресурс – warcrimes.gov.ua. Це своєрідний доказовий хаб, із яким працюють всі правоохоронні і державні органи. На цій платформі об’єднуються зусилля правоохоронців, експертів, представників громадських і міжнародних організацій, журналістів і всіх охочих, щоб допомогти фіксувати звірські вбивства мирних громадян та інші злочини РФ на території України. 

Для того, щоб зібрана інформація згодом змогла бути використана Офісом Генпрокурора в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі й в українських судах, а також під час потенційних спеціальних міжнародних трибуналів, її необхідно відповідально і кваліфіковано зібрати й оформити згідно з міжнародно визнаними стандартами. Ці докази також будуть використані Міністерством закордонних справ у Міжнародному суді ООН, Міністерством юстиції в Європейському суді з прав людини. 

На сайті платформи – покрокова інструкція для тих, хто передає свідчення про злочини РФ. Дотримуючись її, кожен зможе зробити вагомий вклад у нашу спільну перемогу й на юридичному фронті. Друзі, активні дії, зібрані матеріали, фото й відео – запорука покарання головного воєнного злочинця ХХІ століття і кожного, хто разом із його кривавим режимом вбиває Україну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь