Відбулося онлайн-засідання атестаційної комісії ІІ рівня відділу освіти, культури, молоді та спорту Плахтіївської сільської ради

Дата: 17.03.2022 11:17
Кількість переглядів: 268

17 березня 2022 року у режимі zoom-конференції відбулося позачергове засідання атестаційної комісії ІІ рівня відділу освіти, культури, молоді та спорту Плахтіївської сільської ради. На засіданні розглядалось питання щодо листів МОН №1/3454-22 від 15.03.2022 "Про перенесення атестації педагогічних працівників у 2022  році" та ДОН ООДА №816/01-32/2-22 від 16.03.2022 "Про атестацію педагогічних працівників у 2022 році".

На позачерговому засіданні атестаційної комісії ІІ рівня вирішувалось питання щодо проведення атестації педагогічних працівників у  2021/2022 навчальному році: перенесення атестації на 1 рік чи проводити атестацію згідно плану в режимі онлайн.

Пункт 3.2 Типового положення передбачає, що протягом року атестаційні комісії можуть приймати рішення про перенесення атестації.

Як зазначено у пункті 3.20, атестація педагогічного працівника, який підлягає черговій атестації, може бути перенесена на один рік у випадку тривалої тимчасової непрацездатності або при переході працівника у рік проведення чергової атестації на роботу до іншого навчального закладу та з інших поважних причин. За такими працівниками до наступної чергової атестації зберігаються встановлені попередньою атестацією кваліфікаційні категорії (тарифні розряди), педагогічні звання.

Обговоривши дане питання атестаційна комісія вирішила, що на час початку російської агресії та бойових дій на території України, до 24.02.2022 року, було вивчено та узагальнено досвід роботи педагогів, що проходять атестацію. Тобто достатньо матеріалів щоб провести підсумкові засідання атестаційних комісій та прийняти відповідні рішення. При можливості провести підсумкові засідання атестаційних комісій та прийняти рішення про відповідність займаній посаді, присвоєння чи відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії (тарифному розряду) для педагогічних працівників.

Відповідно до п.3.10 Типового положення за рішенням атестаційної комісії атестація може бути проведена за відсутності педагогічного працівника, якщо він не з’явився на засідання атестаційної комісії з об’єктивних причин (службове відрядження, територіальна віддаленість, тривала хвороба та інші причини, що перешкоджають присутності на засіданні) і дав на це письмову згоду. Згоду на проведення атестації за його відсутності педагогічний працівник може надіслати через інтернет ресурси.

Отже, атестаційна комісія ІІ рівня шляхом голосування прийняла рішення про проведення атестації педагогічних працівників закладів освіти Плахтіївської сільської ради у 2021/2022 навчальному році згідно плану.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь