Міжнародний день рідної мови в закладах загальної середньої освіти Плахтіївської сільської ради

Дата: 21.02.2022 14:11
Кількість переглядів: 370

21 лютого відзначають Міжнародний день рідної мови.

Це свято започаткували у листопаді 1999 року під час сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, щоб захистити мовну й культурну багатоманітність.

За всю історію свого існування наша рідна, українська мова безліч разів стикалася зі спробами винищення. Не дарма кажуть, що мова – це ДНК нації, й без неї нація зникне, стане частиною чужої історії, чужої культури, чужої пам’яті.

З метою зміцнення позицій державної мови в культурному та інформаційному просторі, що є одним із пріоритетів Стратегії популяризації української мови до 2030 року «Сильна мова – успішна держава», в закладах загальної середньої освіти Плахтіївської сілсьської ради проведено відповідні тематичні заходи.

Найменші здобувачі освіти 1-4 класів малювали малюнки «Живи, прекрасна наша мова», взяли участь у проведенні брейн–рингу на знання рідної мови.  У рамках цього дня проведені виховні заходи для дітей.

Для учнів 1-11 класів  пройшли  тематичні хвилинки на уроках рідної мови  «Рідна мова солов’їна!». Цікаво і змістовно проведені виховні години для учнів 5-11 класів на тему:«Цікаві факти з історії свята», «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова», оформлені тематичні виставки літератури,   

З нагоди свята в бібліотеках шкіл організована цікава тематична виставка «День рідної мови», «Рідна мова калинова», «Любіть Україну і мову її солов’їну».

Всі проведені заходи розширили знання дітей про красу і багатство рідної мови, формували почуття національної гідності, розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.

     Мова народу – найкращий цвіт, що ніколи не в’яне, а вічно живе, розвивається. Тож бережімо рідну мову, шануймо і розвиваймо, дбаймо про її чистоту і красу, намагаймося говорити один одному лише добрі слова, тоді і світ стане кращим, добрішим.

Бережімо нашу мову, борімося за неї, захищаймо її понад усе!

Плахтіївський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 - гімназія

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Ярославський ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису Фото без опису

Надєждинський ОЗЗСО І-ІІІ ступенів

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису Фото без опису

Плахтіївський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Плахтіївський ЗЗСО І-ІІ ступенів №1 - ЗДО (дитячий садок)

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь