Міжнародний день рідної мови в закладах загальної середньої освіти Плахтіївської сільської ради

Дата: 21.02.2022 14:11
Кількість переглядів: 404

21 лютого відзначають Міжнародний день рідної мови.

Це свято започаткували у листопаді 1999 року під час сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, щоб захистити мовну й культурну багатоманітність.

За всю історію свого існування наша рідна, українська мова безліч разів стикалася зі спробами винищення. Не дарма кажуть, що мова – це ДНК нації, й без неї нація зникне, стане частиною чужої історії, чужої культури, чужої пам’яті.

З метою зміцнення позицій державної мови в культурному та інформаційному просторі, що є одним із пріоритетів Стратегії популяризації української мови до 2030 року «Сильна мова – успішна держава», в закладах загальної середньої освіти Плахтіївської сілсьської ради проведено відповідні тематичні заходи.

Найменші здобувачі освіти 1-4 класів малювали малюнки «Живи, прекрасна наша мова», взяли участь у проведенні брейн–рингу на знання рідної мови.  У рамках цього дня проведені виховні заходи для дітей.

Для учнів 1-11 класів  пройшли  тематичні хвилинки на уроках рідної мови  «Рідна мова солов’їна!». Цікаво і змістовно проведені виховні години для учнів 5-11 класів на тему:«Цікаві факти з історії свята», «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова», оформлені тематичні виставки літератури,   

З нагоди свята в бібліотеках шкіл організована цікава тематична виставка «День рідної мови», «Рідна мова калинова», «Любіть Україну і мову її солов’їну».

Всі проведені заходи розширили знання дітей про красу і багатство рідної мови, формували почуття національної гідності, розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.

     Мова народу – найкращий цвіт, що ніколи не в’яне, а вічно живе, розвивається. Тож бережімо рідну мову, шануймо і розвиваймо, дбаймо про її чистоту і красу, намагаймося говорити один одному лише добрі слова, тоді і світ стане кращим, добрішим.

Бережімо нашу мову, борімося за неї, захищаймо її понад усе!

Плахтіївський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 - гімназія

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Ярославський ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису Фото без опису

Надєждинський ОЗЗСО І-ІІІ ступенів

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису Фото без опису

Плахтіївський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Плахтіївський ЗЗСО І-ІІ ступенів №1 - ЗДО (дитячий садок)

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь