Предмети ЗНО, результати з яких необхідні для вступу

Дата: 09.02.2022 11:49
Кількість переглядів: 293

Щоб мати широкі можливості для вступу до вишів, абітурієнтам важливо обрати оптимальний перелік предметів.
 
Першим предметом для кожної зі спеціальностей є українська мова і література або українська мова. Учасники, які складатимуть ЗНО з української мови і літератури, зможуть використовувати свій результат і для вступу на спеціальності, які вимагають бали лише з української мови. А ось результат ЗНО з української мови не можна використати замість результату з літератури.
 

 Для осіб, що вступатимуть на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань), другий і третій конкурсні предмети різняться залежно від спеціальності. Так, вступники на спеціальність «Біомедична інженерія» складатимуть біологію й на вибір: історію України або математику/іноземну мову/географію/фізику/хімію. Спеціальність «Ветеринарна медицина» вимагає біологію або хімію та математику або фізику.
 
Для тих, хто вступатиме на основі молодшого спеціаліста або фахового молодшого бакалавра чи молодшого бакалавра, необхідно буде отримати результати ЗНО із двох предметів: українська мова або українська література та математика або історія України. Також потрібно скласти фахове випробування в закладі освіти.
 
Вступникам, які бажають здобути ступінь молодшого бакалавра, потрібні результати із двох конкурсних предметів: українська мова або українська література та предмет ЗНО з переліку: Про затвердження Умов прийому н... | від 13.10.2021 № 1098 (rada.gov.ua). Для мистецьких спеціальностей другим предметом є творчий конкурс, який складається в закладі освіти.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь