Водохреще зробило всіх сміливців "моржами".

Дата: 19.01.2022 16:35
Кількість переглядів: 174

Водохреще – свято особливе. У цей день у церквах і біля водних джерел святять воду. Здавна у народі освячену на Водохрещі воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. А ще це свято надихає людей, які навіть ніколи не займалися моржуванням, купатися у крижаній воді.

  Щороку  на території Плахтіївської сільської ради існує традиція святкувати Водохреща біля водоймища. Саме в цей день найкраще приймати обряд Хрещення. Вважається, що цього дня звичайна вода перетворюється у води священної ріки Йордан, а той, хто викупався, змиває з себе всі гріхи. Так 19 січня 2022 року о 10:00 годині відбувся церковний обряд і молебень,  який відправив, охрестив і освятив воду настоятель Свято-Успенського храму отець Василь. Після недовгої відправи,  священик тричі занурив  в ополонку хрест,  прочитав молитву, а потім до хрещенської води почали йти і віряни. Були присутні жителі села та гості з інших громад. З метою духовного очищення було чимало бажаючих зануритись в ополонку. Після цього учасників обряду та гостей  чекала гаряча, смачна юшка та пікантна уха .

Велика вдячність  голові Плахтіївської сільської ради Івану Григоровичу Лиху, КП  Плахтіївський «сількомунгосп» за організацію святкового заходу. Ще напередодні свята працівники  КП з льоду вирубали ополонку у вигляді хреста, облаштували територію для прийняття обряду та займались організацією приготування юшки та шурпи. Також висловлюємо подяку за наданий пункт обігріву депутату Плахтіївської сільської ради Пантелеймонову Олегу Вікторовичу.

 Тож бажаємо всім впродовж всього наступного року забути про всі хвороби та болячки і перебувати в незмінному піднесенні духу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь