Пошук

ЗАЙНЯТІСТЬ НА ОДЕЩИНІ: СИТУАЦІЯ НА РИНКУ ПРАЦІ ТА РІВЕНЬ БЕЗРОБІТТЯ

Дата: 18.01.2022 14:51
Кількість переглядів: 206

Впродовж 2021-го року послугами Одеськоï обласноï служби зайнятостi скористалися 49 000 осiб, а роботу за сприянням Служби отримали майже 22 тисячі. Такі дані озвучено сьогодні в ході чергової апаратної наради ОДА, яку провів голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

«Одеська обласна служба зайнятостi бере участь у реалiзацi державноï полiтики у сферi зайнятостi населення. Ми як посередник на ринку працi забезпечуємо взаємодiю мiж усiма його учасниками, зокрема, сприяємо у пошуку роботи, доборi працiвникiв, професiйному навчаннi для потреб ринку працi, профорiєнтацiï, в органiзацiï пiдприємницькоï дiяльностi. У центрах зайнятостi iснує єдина в Украïнi оперативна база шукачiв роботи та вакансiй. iнформацiя про актуальнi вакансiï – у вiльному доступi. Шукачi роботи отримують послуги незалежно вiд зареєстрованого мiсця проживання. Роботодавцi також звертаються до центру зайнятостi, коли потрiбнi фаховi працiвники. В умовах суттєвого ускладнення на ринку працi в умовах пандемiï, спричиненоï поширенням коронавiрусноï iнфекцiï COVID-19, збiльшилась кiлькiсть звернень шукачiв роботи, при цьому статус безробiтного офiцiцно отримали 37 тисяч осiб» – доповів директор Одеського обласного центру зайнятості Сергій Гаценко.

Прoте, за його інформацією, на разi Службою зайнятості запроваджено новi пiдходи, технологiï та сервiси у напрямку надання додаткових послуг клiєнтам, зокрема: електронний кабiнет шукача роботи, електронний кабiнет роботодавця, електронна черга, вiдеорезюме, вiдеовакансiя, онлайн-спiвбесiда, вебiнар, комунiкацiя через сучаснi електроннi сервiси.

«Майже 5000 громадян звернулися до Центру зайнятостi через портал «Дiя», електронним кабiнетом шукача роботи скористалися 24 700 осiб, зареєстровано 19 000 електронних кабiнетiв роботодавцiв. Взагалi впродовж 2021-го року послугами Одеськоï обласноï служби зайнятостi скористалися 49 000 осiб, роботу за сприянням Служби отримали майже 22 тисяч осiб» – додав Сергій Гаценко.

За офiцiйною статистикою, яку навів  директор Одеського обласного центру зайнятості, у 2021-му роцi з наданням роботодавцю компенсацiï Єдиного соцiального внеску працевлаштовано 161 особу, при цьому 780 осiб отримали допомогу по частковому безробiттю. Варто зазначити, що станом на кінець 2021 року кількість офіційно працевлаштованого населення становила 983,5 тис. осіб, що на 10,1 тис. осіб (0,2%) менше аналогічних показників 2020-го року, а кількість безробітного населення Одещини протягом 2021-го року зросла на 800 осіб та наразі становить 74,6 тис. осіб.

Керівник Одеського обласного центру зайнятості відзначив компенсаційні напрямки діяльності, зокрема, виплату впродовж 2021 року майже 1,89 млн грн єдиного соціального внеску 74-м роботодавцям та надання допомоги по частковому безробіттю 780-ти працівникам у розмірі  майже 8,25 млн грн, також додатково за «карантинними» зобов’язаннями Уряду України від 2020-го року 1224 особи в Одеській області отримали матеріальну допомогу у розмірі 9,7 млн грн.

«Розуміючи виклики часу та потребу ринку праці у конкурентоспроможних працівниках, впродовж 2021-го року для забезпечення роботодавців кадрами ми організували проходження навчання з метою повернення до продуктивної зайнятості для понад чотирьох тисяч безробітних Одещини. З року в рік багато громадян України обирають місцем свого навчання Державний заклад «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості». Аналізуючи потреби сьогодення, Служба зайнятості разом з роботодавцями визначає напрямки цільового навчання як для безробітних, так й для працюючих осіб. Невід’ємною частиною навчання є напрацювання нових підходів до організації профорієнтаційної роботи для підвищення рівня поінформованості населення, зменшення психологічної напруги, підвищення мотивації, отримання практичних навичок, розвитку skill-навичок», – відзначив Сергiй Гаценко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь