Пошук

Мінцифра: про добірку послуг із перевезення на Гіді з державних послуг

Дата: 22.11.2021 16:05
Кількість переглядів: 224

???????????????? #EUкраїна #ЦеЄвроінтеграція #Інтегруємось

В Україні понад 180 тисяч багатоквартирних будинків і ще 6,5 мільйонів приватних. Більшість житла збудована в радянські часи, коли держава не надто переймалася енергоефективністю та екологічністю, енергоносії були дешевими, а їхні запаси здавалися невичерпними.

Так «нормою» нашого житла стали великі тепловтрати. Сьогодні Україна споживає на 30% більше енергоресурсів, ніж інші країни Європи. Значна частина виробленого тепла просто «витікає» крізь старі вікна та двері, через стіни, позбавлені теплоізоляції.

Для сімейного бюджету багатьох українців це – значний тягар. Тому майже 3 мільйони українських сімей отримують субсидію. А державі доводиться балансувати між інтересами суспільства та наявними економічними можливостями.

Кожний із нас хоче, щоб українські будинки були теплими і комфортними, як у Європі. Для цього суспільство і держава мають об’єднати свої зусилля. Потрібно усвідомити, що спалювати мільйони кубометрів газу і кіловати електрики на «обігрів космосу» – не варіант.

Енергоефективність – європейський тренд. Європейський Союз започаткував низку програм допомоги для України. Таким прикладом є програма фінансування енергоефективності житлових будинків, організована ЄБРР. За 4 роки програмою скористалися близько 43 000 домогосподарств, які впровадили енергоефективні технології й отримали 35% компенсацію витрат.

Підвищення енергоефективності на рівні громад є одним із стратегічних завдань Уряду. Заходи з термомодернізації будинків, які сьогодні здійснюються Мінрегіон та Фонд енергоефективності, дозволяють їх мешканцям досягти економії в 30-50%.

З вересня 2019 року діє програма «Енергодім», яка визначає умови та порядок надання Фондом енергоефективності грантів для ОСББ для часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності. Наразі в активній фазі в програмі «Енергодім» знаходиться 336 проєктів.

Нещодавно Верховна Рада України ухвалила проєкт Закону №4507 про енергетичну ефективність. Мета документу – створити передумови для розвитку сфери енергоощадності та запровадити регуляторні інструменти дієвої підтримки галузі. А відтак умови для того, щоб країна споживала менше енергоресурсів, щоб українці витрачали менше на опалення, не поступаючись при цьому комфортом у своїх оселях.

Це – євроінтеграція!

Мета інформаційної кампанії #EUКраїна, яка проходить з ініціативи Уряду України, за підтримки European Union in Ukraine та проєкту ЄС Association4U – показати «секторальний» вимір євроінтеграції. Те, як європейські цінності та принципи втілюються в різних сферах і змінюють на краще життя українців.

Детальніше про урядову інформаційну кампанію EUкраїна тут https://association4u.in.ua/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь