Мінцифра: про добірку послуг із перевезення на Гіді з державних послуг

Дата: 22.11.2021 16:05
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

???????????????? #EUкраїна #ЦеЄвроінтеграція #Інтегруємось

В Україні понад 180 тисяч багатоквартирних будинків і ще 6,5 мільйонів приватних. Більшість житла збудована в радянські часи, коли держава не надто переймалася енергоефективністю та екологічністю, енергоносії були дешевими, а їхні запаси здавалися невичерпними.

Так «нормою» нашого житла стали великі тепловтрати. Сьогодні Україна споживає на 30% більше енергоресурсів, ніж інші країни Європи. Значна частина виробленого тепла просто «витікає» крізь старі вікна та двері, через стіни, позбавлені теплоізоляції.

Для сімейного бюджету багатьох українців це – значний тягар. Тому майже 3 мільйони українських сімей отримують субсидію. А державі доводиться балансувати між інтересами суспільства та наявними економічними можливостями.

Кожний із нас хоче, щоб українські будинки були теплими і комфортними, як у Європі. Для цього суспільство і держава мають об’єднати свої зусилля. Потрібно усвідомити, що спалювати мільйони кубометрів газу і кіловати електрики на «обігрів космосу» – не варіант.

Енергоефективність – європейський тренд. Європейський Союз започаткував низку програм допомоги для України. Таким прикладом є програма фінансування енергоефективності житлових будинків, організована ЄБРР. За 4 роки програмою скористалися близько 43 000 домогосподарств, які впровадили енергоефективні технології й отримали 35% компенсацію витрат.

Підвищення енергоефективності на рівні громад є одним із стратегічних завдань Уряду. Заходи з термомодернізації будинків, які сьогодні здійснюються Мінрегіон та Фонд енергоефективності, дозволяють їх мешканцям досягти економії в 30-50%.

З вересня 2019 року діє програма «Енергодім», яка визначає умови та порядок надання Фондом енергоефективності грантів для ОСББ для часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності. Наразі в активній фазі в програмі «Енергодім» знаходиться 336 проєктів.

Нещодавно Верховна Рада України ухвалила проєкт Закону №4507 про енергетичну ефективність. Мета документу – створити передумови для розвитку сфери енергоощадності та запровадити регуляторні інструменти дієвої підтримки галузі. А відтак умови для того, щоб країна споживала менше енергоресурсів, щоб українці витрачали менше на опалення, не поступаючись при цьому комфортом у своїх оселях.

Це – євроінтеграція!

Мета інформаційної кампанії #EUКраїна, яка проходить з ініціативи Уряду України, за підтримки European Union in Ukraine та проєкту ЄС Association4U – показати «секторальний» вимір євроінтеграції. Те, як європейські цінності та принципи втілюються в різних сферах і змінюють на краще життя українців.

Детальніше про урядову інформаційну кампанію EUкраїна тут https://association4u.in.ua/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь