Мінцифра: про схему підробки COVID-сертифікатів у лікарні в Одесі

Дата: 15.11.2021 09:48
Кількість переглядів: 257

Фото без опису

????Нацполіція та Мінцифра викрили схему підробки COVID-сертифікатів у лікарні в Одесі

Фейкові документи про вакцинацію від коронавірусу видавали лікарка та медична сестра однієї з місцевих поліклінік. Допомагав жінкам чоловік, який шукав людей, які були готові платити гроші за підроблений COVID-сертифікат. Дані людей він передавав медпрацівникам, і ті вносили до електронного реєстру відомості.

Наразі в межах провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 354 (Підкуп працівника підприємства, установи чи організації) Кримінального кодексу України, встановлюються особи, які причетні до правопорушення.

Нагадуємо, що українцям, які свідомо використовують фейкові COVID-сертифікати, доведеться заплатити штраф до 34 тисяч гривень або їм загрожує до 2 років обмеження волі.

Мінцифра та Кіберпол ретельно відстежують усі випадки підробки COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів. Якщо ви бачите, що хтось продає підроблені тести чи COVID-сертифікати, одразу повідомляйте в поліцію.

Закликаємо всіх українців не купувати підроблені ПЛР-тести або COVID-сертифікати й не робити їх самостійно. Уряд забезпечив вільний доступ до вакцини. Кожен, хто хоче вакцинуватись від COVID-19, може це зробити абсолютно безкоштовно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь