ОДЕСЬКА ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЯ І ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА ПАЛАТА УКРАЇНИ ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ З ПИТАНЬ ЗОВНІШНЬОЇ ТОРГІВЛІ ТА ЗАЛУЧЕННЯ ІНОЗЕМНИХ ІНВЕСТИЦІЙ В ЕКОНОМІКУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата: 02.11.2021 10:12
Кількість переглядів: 271

 

 

 

Фото без опису

   Пресс служба

Сьогодні відбулась робоча зустріч голови Одеської обласної державної адміністрації  Сергія Гриневецького та президента Торгово-промислової палати України Геннадія Чижикова, в рамках якої підписано тристоронній Меморандум про співпрацю з питань зовнішньої торгівлі та залучення іноземних інвестицій в економіку Одеської області.

«Ми намагаємося надати регіональним товаровиробникам всебічне сприяння щодо просування їх продукції на нові ринки збуту. З цією метою за ініціативи громадськості та за підтримки обласної державної адміністрації в регіоні впроваджується унікальний проєкт з презентації та підтримки бізнесу, розроблений для підвищення пізнаванності бренду Одеської області та місцевих підприємств-виробників шляхом розміщення на продукції та товарах автентичного зображення – надпису «Вироблено на Одещині» із зображенням  якоря, що є символом Одеси» – повідомив на зустрічі з Геннадієм Чижиковим голова Одеської ОДА.

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

Презентація цього знаку, за словами Сергія Гриневецького, відбулася в рамках Одеської обласної тристоронньої соціально-економічної ради за участі представників Об’єднання організацій роботодавців та Федерації профспілок Одеської області. Під час засідання було розглянуто проєкт положення про порядок видачі та критерії видачі Знаку, а також  персональний склад комісії з його видачі.

«На сьогодні сертифікат «Вироблено на Одещині» одержали 7 товаровиробників області, на розгляді звернення ще 4-х підприємств. Але кожне з підприємств має вiдповiдати конкретним критерiям – це сучаснi технологiї , рiвень заробiтної плати, податкова дисциплiна. Тобто якщо вже товар виготовлено на Одещинi, то ця фiрма або пiдприємство мають бути взiрцевими і підіймати таким чином і авторитет регiону, i бути привабливими для споживачів. Сподіваємося, що завдяки діяльності в рамках Меморандуму бренд «Вироблено на Одещині»  набуватиме популярності і свідчитиме про  високий рівень якості продукції та товарів, вироблених на Одещині, що у свою чергу сприятиме нарощуванню експортних поставок та розширенню географії міжнародної торгівлі» – додав Сергій Гриневецький.  

Ще одним, не менш важливим напрямком роботи, на який буде спрямована співпраця Одеської облдержадміністрації і Торгово-промислової палати, в рамках Меморандуму, є інвестиційна діяльність, зокрема залучення  потенційних інвесторів до  інвестування в економіку області.

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

«У поточному році для українських та іноземних інвесторів  запроваджено потужні державні стимули, зокрема в рамках ініційованого Президентом України Закону «Про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями в Україні» та змін до Закону України «Про індустріальні парки», спрямованих на залучення інвестицій у промисловий сектор економіки шляхом надання пільг керуючим компаніям та учасникам індустріальних парків. Уже з 1 січня 2022 року інвестори, що реалізують проєкти із значними інвестиціями зможуть отримувати державну підтримку відповідно до умов укладених з ними спеціальних інвестиційних договорів» – сказав Сергій Гриневецький.

Щодо нинішнього стану «інвестиційного поля», то за словами голови Одеської облдержадміністрації, в нашому регіоні залучено інвестицій на 31 мільярд 858 мільйонів доларів, левова частина з яких – це транспорт, сільське господарство (десь 44%), 30% – промисловiсть, торгівля, фінансовий сектор. Транспорт i логiстика – є основою, активно працює і морегосподарський комплекс.

«Для України Одеса – це дуже спецiальне мiсто, це – нашi українськi ворота до всього свiту, це – мiсто з багатонацiональною культурoю. Одеса є одним з флагманiв перебудов i багатьох iнших питань. Я абсолютно згодний з Вами, що зараз, саме Одещина придiляє величезну увагу спiвпрацi з бiзнесом, тому що Одеса з самого початку була мiстом вiльного підприємництва. I для нас, для торгово-промислової палати, сьогодняшнiй вiзит дуже особливий. Це не просто зустрiч з керiвництвом регiону, це не просто пiдписання дуже важливої угоди про спiвпрацю. Це перш за все переговорити про тi конкретнi речi, якi ми можемо разом зробити, тому що торгово-промислова палата це об’єднання, яке є представлено не тiльки в Українi, а й у всьому свiтi» – сказав президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.

Фото без опису
Фото без опису

«Переконаний, що підписання тристороннього Меморандуму про співпрацю стане надійною платформою для вирішення спільними зусиллями усіх питань, пов’язаних із просуванням експортного та інвестиційного потенціалу Одеської області у світі та сприятиме зростанню регіональної економіки» – зазначив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький. 

Фото без опису

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь