ОЛЬГА СТЕФАНІШИНА І СЕРГІЙ ГРИНЕВЕЦЬКИЙ ВІДВІДАЛИ МІЖНАРОДНИЙ ПУНКТ ПРОПУСКУ «ОРЛІВКА»

Дата: 28.10.2021 08:52
Кількість переглядів: 328

Фото без опису

Новини 

ОЛЬГА СТЕФАНІШИНА І СЕРГІЙ ГРИНЕВЕЦЬКИЙ ВІДВІДАЛИ МІЖНАРОДНИЙ ПУНКТ ПРОПУСКУ «ОРЛІВКА»

   Пресс служба

Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішина, в рамках своєї робочої поїзди до Одеської області, разом з головою Одеської обласної державної адміністрації  Сергієм Гриневецьким, ознайомились з роботою Міжнародного пункту пропуску «Орлівка» та поромної переправи «Орлівка – Ісакча», яка здійснює через Дунай міжнародне сполучення України із Румунією.

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

«Відкриття поромної переправи вже дало відчутний економічний поштовх для розвитку транспортної інфраструктури, логістики, туризму та рекреації. Свідоцтвом цього є підвищена увага до нашого регіону транспортних, логістичних компаній, а з моменту відкриття руху для легкового та пасажирського транспорту у лютому 2021 року – ще й туристичних операторів» – відзначив в розмові  Віце-прем’єр-міністом голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

На його думку, проєкт «Поромна переправа «Орлівка – Ісакча» це – лише фундамент для успішної співпраці між Одеською областю України та країнами Дунайського басейну ЄС.

«Щомісячне зростання вантажного та пасажирського перевезення на Поромній переправі «Орлівка – Ісакча» демонструє її затребуваність. Так, у 2020 році транспортний потік складав 400 – 500 одиниць транспорту на місяць, а вже у 2021 році – більше 1000 одиниць за кожним з напрямків» – сказав Сергій Гриневецький.

І ще один потужний проєкт направлений на розвиток економічного потенціалу регіону через експортування продукції аграрного та рибогосподарського сектору до країн Європейського Союзу завдяки найкоротшому транспортному коридору «Поромна переправа «Орлівка – Ісакча».

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

З огляду на це, зазначив Сергій Гриневецький, керівництво Одеської області має на меті усіляко підтримувати вітчизняних та іноземних інвесторів для розвитку рибного господарства, сучасних тепличних та холодильних комплексів. І для реалізації вищезазначених проєктів громадами та інвесторами буде необхідна підтримка та допомога з боку країн – учасниць Дунайської стратегії ЄС.

Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина відзначила, що поромна переправа «Орлівка – Ісакча» має за європейськими стандартами найсучасніше обладнання та наголосила, що буде ініціювати подальший розвиток поромної переправи на українській стороні.

Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь