Спільна нарада щодо організації харчування з начальником Саратського відділу Головного управління Держспоживслужби в Одеській області та освітянами Плахтіївської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області

Дата: 01.07.2021 15:40
Кількість переглядів: 502

Пріоритетним напрямком державної політики є забезпечення здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил шляхом організації якісного, повноцінного та безпечного харчування під час освітнього процесу.

Відповідно до статей 2, 6, 13, 22, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», на виконання пункту 1 доручення Прем’єр-міністра України від 25 жовтня 2019 року № 37580/0/1-19, розпорядження Кабінету Міністрів України від 05 серпня 2020 року № 1008-р «Про затвердження плану заходів з реформування системи шкільного харчування», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 13.04.2021 №371  «Про затвердження регіонального плану заходів щодо створення належних умов для безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти Одеської області на 2021-2023 роки», ключових завдань Головного управління Держспоживслужби в Одеській області, за ініціативи відділу освіти, культури, молоді та спорту Плахтіївської сільської ради та начальника Саратського відділу Головного управління Держспоживслужби в Одеській області Алли Іванівни Швець й голови Плахтіївської сільської ради Івана Григоровича Лиха проведено спільну нараду з керівниками, медичними працівниками, завгоспами, кухарями, головними бухгалтерами закладів освіти Плахтіївської сільської ради.

Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Плахтіївської сільської ради Назаренко М.Л. ознайомила присутніх з нормативно-правовими документами щодо створення належних умов для безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти Плахтіївської сільської ради.

Начальник Саратського відділу Головного управління Держспоживслужби в Одеській області Швець А.І. детально зупинилася на дотриманні санітарно-гігієнічних норм харчування, якості та зберіганні продуктів харчування, маркуванні продуктів, медичному  огляді працівників закладів освіти, запровадження системи НАССР, акцентувала увагу присутніх щодо дотримання санітарно-гігієнічних вимог. Значну увагу приділила питанню дотримання вимог до постачання та зберігання продуктів харчування у закладах освіти та ведення документації з харчування (за системою НАССР).
Санітарний фельдшер Саратського відділу Головного управління Держспоживслужби в Одеській області  Парпалак Н.П. зазначила, шо здоров’я – одне з пріоритетів нашої держави. Наталя Павлівна наголосила на тому, що харчування дітей повинне бути безпечним, збалансованим та якісним.

 Голова Плахтіївської сільської ради Лихо І.Г. висвітлив актуальність проблеми збереження та зміцнення здоров’я дітей , акцентувавши особливу увагу на важливості створення належних соціально-економічних умов, серед яких безпека харчування є однією з пріоритетних та наголосив, що потрібно об’єднати зусилля, щоб спільно подолати проблеми й виклики щодо системи харчування, які наразі є в закладах освіти.

Також розглядалися питання про хід підготовки закладів освіти до нового 2021-2022 навчального року.

Нарада відбулася у форматі відкритого діалогу. Учасники наради мали можливість поставити питання та отримати на них змістовні відповіді. Начальник Саратського відділу Головного управління Держспоживслужби в Одеській області Швець А.І. та  санітарний фельдшер Саратського відділу Головного управління Держспоживслужби в Одеській області  Парпалак Н.П. висловили  готовність у разі потреби надавати методично-консультативну допомогу з метою сприяння організації якісного та безпечного харчування дітей у закладах освіти Плахтіївської сільської ради.

Дякуємо учасникам за співпрацю!

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису 

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь