Пошук

До відома користувачів земельних ділянок в межах населеного пункту

Дата: 08.06.2021 16:40
Кількість переглядів: 1208

Варто зазначити, що вимогами Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» ДСП 8.8.1.2.001-98 передбачено наступне:

  1. Застосування пестицидів для захисту зелених насаджень в межах населеного пункту дозволяється тільки з 22:00 до 07:00 ранку, а за межами населеного пункту всі роботи з пестицидами слід проводити в ранкові (до 10) і вечірні (18-22) години при мінімальних висхідних повітряних потоках. Роботи необхідно проводити в безвітряну погоду. При швидкості вітру більше 4 м/с обприскування не допускається.
  2. В межах населеного пункту обробку дозволяється проводити тільки ранцевим обприскувачем. Штанговим, вентиляторним обприскувачами та гербігацію дощуванням треба проводити за межами населеного пункту з дотриманням санітарного розриву від меж населеного пункту – 300 м штанговим обприскувачем та гербігація дощуванням, 500 м вентиляторним обприскувачем.
  3. Для обробки індивідуальних садів та городів у межах населеного пункту дозволяється застосування тих пестицидів, які дозволені до роздрібного продажу «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» і доповненнями до нього. Рекомендується в межах населеного пункту застосовувати біологічні методи боротьби зі шкідниками.
  4. Перед проведенням обробок об’єктів, розташованих в межі або поблизу населених пунктів, необхідно встановити попереджувальні знаки в радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, та оповістити мешканців населених пунктів про проведення робіт і строки, протягом яких забороняється перебування в обробленій зоні та поблизу.
  5. Купувати пестициди та агрохімікати слід тільки в спеціалізованих магазинах, де є всі необхідні дозвільні документи. Препарати повинні бути фасованими та герметично запакованими.
  6. Не менш ніж за три доби до початку проведення хімічної обробки необхідно сповіщати голову сільської ради про місця, строки і методи застосування пестицидів та агрохімікатів. Голова сільської ради в свою чергу має оповістити пасічників, мешканців населеного пункту, власників сусідніх с/г ділянок, сусідніх приватних домогосподарств тощо.

    Також варто звернути увагу на те, що питання застосування громадянами пестицидів на своїх присадибних ділянках та відповідно заподіяння шкоди сусідам регулюється Земельним кодексом України і підпадає під поняття добросусідських відносин. У випадку виникнення спору щодо додержання громадянами правил добросусідства для вирішення питання найперше слід звертатися з заявою до сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь