ВІТАННЯ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ІВАНА ЛИХА З НАГОДИ ДНЯ МОРСЬКОЇ ПІХОТИ УКРАЇНИ

Дата: 23.05.2023 09:10
Кількість переглядів: 42

 

Фото без опису

Шановні морські піхотинці!

Щиро та сердечно вітаю усіх вас з професійним святом – Днем морської піхоти України!

Ще 23 травня 1918 року гетьман Української держави Павло Скоропадський віддав наказ про початок формування бригади морської піхоти у складі трьох полків для несення служби. А в 1992 році, за кілька місяців після референдуму про підтвердження Акту проголошення незалежності України, перші підрозділи морської піхоти склали присягу на вірність українському народові.

Війська морської піхоти входять до складу ЗСУ та є передовими з’єднаннями сил висадки. Морська піхота діє у складі тактичних та оперативно-тактичних десантів, обороняє території базування ВМС, островів, портів, аеродромів та інших важливих ділянок та об’єктів.

Ваше професійне свято встановлено вшановуючи мужність та героїзм морських піхотинців, виявлені у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, та з метою започаткування нових військових традицій.

У 2018 році морпіхи отримали берети іншого кольору. Замість чорного головного убору тепер ви носите берети відтінку морської хвилі. Зберігаючи чорні берети на почесних місцях, у музеях, визволяти Україну в ході операції Об’єднаних сил, Морська піхота стала в новому однострої, що відрізняє елітних воїнів, готових нищити окупантів на морі, на суходолі, в повітрі.

Тож вітаючи вас зі святом, бажаю усім міцного здоров’я, витримки, впевненості у перемозі Української держави та незламно міцного бойового духу!

Слава Україні!

Героям слава!

З повагою,

Плахтіївський сільський голова

Іван ЛИХО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь