Пошук

ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ ОНОВЛЕННЯ ТА ЗАПРОВАДЖЕННЯ ДОДАТКОВОЇ ТЕХНІЧНОЇ ПІДТРИМКИ ДАР

Дата: 21.09.2022 15:21
Кількість переглядів: 175

 

Міністерство аграрної політики та продовольства України постійно працює над покращенням Державного аграрного реєстру (https://dar.gov.ua), аби зробити його максимально простим та зрозумілим. 

З огляду на це, за цей час вдалося запровадити таку низку оновлень:

  • покращено алгоритм взаємодії з іншими реєстрами, відповідно синхронізацію земельних ділянок;
  • усі незавершені заявки, щодо яких необхідні додаткові дії з боку користувача, відтепер підсвічуватимуться червоним; нагадуємо, що усі заявки мають бути підписані кваліфікованим електронним підписом, − тільки у цьому разі, вони будуть розглянуті фахівцями Укрдержфонду;
  • перевірити статус підписання заявок відтепер можна у розділі кабінету «Мої заявки» (додано кнопку «Переглянути»); зверніть увагу, незавершена заявка виділятиметься червоним зі статусом «Очікує підписання заявником» (у такому випадку потрібно натиснути на кнопку «Переглянути» та керуватися підказками в історії заявки; після підписання заявки КЕП − вона змінить статус на «Очікує» у розділі «Мої заявки»;
  • замість знаку «+» для подання заявки у розділі «Доступні програми», перед назвою програми додано зручну кнопку «Подати заявку».

Крім цього, відсьогодні створено додатковий канал для підтримки користувачів – через месенджер на сторінці ДАР у Facebook. На сторінці також систематично публікуватимуться інструкції, роз’яснення та відповіді на поширені запитання.

«Попри те, що ДАР функціонує усього трохи більше ніж місяць, ми маємо значну підтримку і цікавість з боку агровиробників, це дуже цінно, адже ми працюємо для вас. Станом на сьогодні кількість зареєстрованих на платформі користувачів перетнула межу у 25 000. Тому наше головне завдання − зробити усі процеси максимально прозорими та зрозумілими, аби кожен мав можливість скористатися своїм шансом на отримання фінансової допомоги», − наголосив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Нагадуємо, наразі у ДАР все ще триває подання заявок в рамках нової програми допомоги малим агровиробникам на загальну суму понад 1,5 млрд грн. Учасниками програми можуть бути лише зареєстровані в ДАР виробники сільськогосподарської продукції, що відповідають її критеріям.

За умовами програми, безповоротну допомогу можуть отримати аграрії, які обробляють від 1 до 120 га земель сільськогосподарського призначення або утримують від 3 до 100 корів усіх напрямів продуктивності. Перші можуть отримати – 3100 грн на один гектар, але не більше 372 тис. гривень. Другі – 5300 грн на кожну корову, але не більше 530 тис. гривень.

Граничний термін подання заявок на участь у програмі за обома напрямами – 15 листопада 2022 року. Детальніше з умовами участі можна ознайомитись за посиланням.

Програма фінансується за рахунок бюджетної підтримки Європейського Союзу.

Як реєструватися і користуватися ДАР (www.dar.gov.ua) – у покроковій інструкції.

Довідково

Державний аграрний реєстр – це єдиний цифровий хаб для агровиробників України. Кожен, хто зареєстрований у системі, може подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь