КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ЗАТВЕРДИВ ПРОЕКТ ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ НА 2023 РІК

Дата: 14.09.2022 14:50
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

«Попри війну, ми передаємо бюджет до Парламенту вчасно, тобто до 15 вересня, як і передбачено чинним українським законодавством. Бюджет 2023-го року — це бюджет для перемоги. Вже зараз ми чесно говоримо суспільству, що рік буде непростим. Війна — це дорого. Дуже дорого», — заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Уряду 13 вересня.

У 2023 році власні доходи України складуть 1,28 трлн гривень, тоді як видатки заплановані на рівні 2,57 трлн гривень. Щомісячний дефіцит бюджету на наступний рік в Уряді оцінюють у понад 3 млрд доларів.

Бюджет має два пріоритети:

1??. Оборона та безпека України. На це буде спрямовано 1 трлн 136 млрд гривень, або майже 50% всього бюджету.

2??. Соціальні програми. Пенсії, субсидії, допомога малозабезпеченим родинам, виплати внутрішньо переміщеним особам, витрати на медицину та освіту — це ще 35% від всіх видатків у проекті бюджету. Це понад 800 млрд грн.

«Іншими словами: з кожної бюджетної гривні 50 копійок піде на армію та безпеку, ще 35 копійок — на соціальні виплати, медицину та освіту. Все зрозуміло й прозоро», — пояснив Прем’єр-міністр.

«Уже зараз більше третини бюджету нам допомагають фінансувати міжнародні союзники. Зі свого боку ми докладаємо максимум зусиль, щоби фінансова підтримка партнерів продовжувалась у 2023 році. І ми точно не можемо собі дозволити додаткові нецільові витрати», — зазначив Денис Шмигаль.

Водночас деякі видатки планується скоротити. Головна стаття економії — зменшення фінансування органів державної влади.Також Уряд створює бюджетний Фонд ліквідації наслідків збройної агресії у розмірі не менше 19 млрд грн. У ньому планується акумулювати конфісковані кошти рф та росіян, а також міжнародну допомогу на швидке відновлення.?https://bit.ly/3eOIsaf


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь