Пошук

Уряд визначив першочерговими фінансування видатків на підготовку до опалювального сезону та заходи цивільного захисту

Дата: 26.07.2022 12:46
Кількість переглядів: 128

                                               

Уряд визначив першочерговими фінансування видатків на підготовку до опалювального сезону та заходи цивільного захисту

Кабінет Міністрів України прийняв рішення, яким розширив кількість пріоритетних видатків місцевим бюджетам. Серед них до пріоритетних видатків включено видатки на підготовку об’єктів комунальної інфраструктури до опалювального сезону, на заходи з енергозбереження, а також на ремонт та облаштування споруд цивільного захисту.

Відповідний проект постанови Уряд прийняв сьогодні на засіданні. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

«У середу на урядовому селекторі під головуванням Прем?єр-міністра Дениса Шмигаля обговорили зі всіма регіонами проблемні питання облаштування укриттів у закладах освіти. Також на цьому тижні мав зустрічі з міськими головами 7 областей про виклики у підготовці до опалювального сезону. Отримали звернення від міських голів та ОВА про необхідність оплати казначейства на підготовку до зими та облаштування укриттів. Результат: Уряд дозволив фінансування видатків на підготовку до опалювального сезону та заходи цивільного захисту», — наголосив Олексій Чернишов.

Проект постанови вносить зміни до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №590, які дозволять Казначейству та його територіальним органам здійснювати у пріоритетному порядку платежі за видатками місцевих бюджетів, пов’язаними з підготовкою об’єктів до опалювального сезону та заходами з енергозбереження, а також з ремонтом та облаштуванням споруд цивільного захисту.

«Це рішення дозволить підтримати належне проходження опалювального сезону та сприятиме підвищенню цивільного захисту населення. Йдеться про пришвидшення фінансування ремонтів та реконструкцій мереж теплопостачання, про придбання необхідного опалювального обладнання, впровадження заходів з енергозбереження. Це рішення також сприятиме ремонту та облаштуванню укриттів», — зазначив Мініс


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь