Пошук

ОДЕСЬКА СПОРТСМЕНКА АНЖЕЛІКА ТЕРЛЮГА – ЧЕМПІОНКА ВСЕСВІТНІХ ІГОР

Дата: 11.07.2022 15:39
Кількість переглядів: 100

Новини 

ОДЕСЬКА СПОРТСМЕНКА АНЖЕЛІКА ТЕРЛЮГА – ЧЕМПІОНКА ВСЕСВІТНІХ ІГОР

   editor

Каратистка Анжеліка Терлюга здобула золоту медаль Всесвітніх ігор, які проходять у місті Бірмінгемі (США) штат Алабама. Українка стала непереможною у ваговій категорії до 55 кг.

На своєму шляху у груповому раунді одеситка здолала Валерію Кумізаку з Бразилії та діючу олімпійську чемпіонку Івет Горанову з Болгарії (Анжеліка вдало помстилася болгарці за болючу поразку у фіналі Олімпіади-2020).

Успішно виступивши у груповому етапі, Анжеліка вийшла до півфіналу, де здобула перемогу над представницею США. У фіналі на нашу спортсменку чекала чемпіонка світу єгиптянка Ахлам Юссеф. Фінал вийшов досить напруженим та динамічним, проте Анжеліка перемогла єгиптянку 1:0, ставши чемпіонкою Всесвітніх ігор-2022. Варто зазначити, що вже на своїх дебютних Всесвітніх іграх Терлюга отримала «золото».

Свою перемогу Анжеліка присвятила Україні та заявила, що вірить у перемогу нашої держави у війні проти агресора: «Я горда, що виграла цю медаль для своєї країни. Я горда бути українкою. І я горда, що принесла щось хороше для України. Це було моєю мрією: виграти цю медаль і зробити це у найскладніших умовах. Я упевнена, що скоро ми переможемо, і моя країна переможе в усьому». «Вітаю нашу землячку Анжеліку Терлюгу з перемогою на Всесвітніх іграх. Вся Одещина пишається тим, що саме одеська спортсменка стала найкращою. Бажаю нових приголомшливих перемог!» – сказав Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

Нагадаємо, що в травні 2022 року Анжеліка стала чемпіонкою Європи, а на останніх Олімпійських іграх в Токіо здобула срібну медаль.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь